fbpx

CO2 laser

CO2 laser

Hvad er CO2 laser?

CO2 laseren (carbon dioxid laseren) blev udviklet i 1964 og er en af de første lasere på markedet (den blev udviklet i 1964) og den kraftigste. Med en en har en bølgelængde på 10600 nm, hvilket betyder at den findes i det infrarød spektrum og trænger dybt ned i huden, er CO2-laseren den kraftigste laser der findes. Energien fra CO2 laseren absorberes af vand, som findes i alle typer væv, hvilket resulterer i opvarmning og fordampning af vævet. Resultatet ved en CO2 laserbehandling er nydannelse af kollagen og elastin. CO2 har forskellige evner, den kan dels skære, som en kniv, og den kan lave mikrohuller i huden, så ophelingen sker hurtigere.

Behandling med CO2 laser

Behandlingsforløbet

Før behandlingen

En CO2 laserbehandling forudgås altid af en forundersøgelse ved en hudlæge, hvor det sikres, at man er rask. Herudover gives information om CO2’s virkning og bivirkning. Det er også her, man forventningsafstemmer forløbet, samt inddrager kundens ønsker og visioner.

Det er vigtigt at man ikke er solbrun op til en behandling eller tager sydpå efter en behandling, idet risikoen for pigmenteringer øges. Af samme grund anbefales solcreme før, under og efter en laserbehandling.

Man har 48 timers betænkningstid, hvis behandling er på kosmetisk indikation. Er behandling derimod på lægelig indikation, kan behandlingen gives samme dag.

Selve behandlingen

Behandlingen foregår I lokalbedøvelse og er rimelig smertefri. Nogle kan dog godt mærke lidt prikken og stikken under behandlingen.
Alt efter behandlingsområdet varer en behandling 20-30 min.

Hvis det ønskes tages der før- og efterbilleder.

Efter behandlingen

Efter endt behandling er huden meget rød. I efterforløbet påsmøres fucicort dagligt i en uge mhp at minimere risiko for infektion . Huden påbegynder straks ophelingsprocessen, som varer i 4-7 dage. Ved alle typer laserbehandlinger kan der forekomme rødme, hævelse, pigmentforandringer, ar og infektion. Rødme og hævelsen er forbigående og aftager i løbet af et par dage.

Co2 laser er et alsidigt system

Følgende tilstande kan behandles

 • Alle typer vorter
 • Gevækster
 • Solskader
 • Hudkræft
 • Rynker
 • Opstramning af løs hud
 • Xanthalasma
 • Pigmenteringer
 • Alle typer ar
 • Mild urininkontinens 
 • Slaphed i underlivet

Prisliste

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Udeblivelsesgebyr

Hvis du skulle blive forhindret i at møde til en konsultation eller en undersøgelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdag forinden, så vi har mulighed for at tilbyde tiden til en anden. 

Du vil blive opkrævet et udeblivelsesgebyr på 500 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation eller undersøgelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde. 

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Center for Hud & Laser