fbpx

Botox

botox

Hvad er botox og hvordan virker det?

Botox (botulinum toxin, BoTN, BTX) er et neurotoxin, der stammer fra bakterien clostridium botulinum, som blev opdaget første gang i 1895. Der findes 8 forskellige neurotoxiner;  A, B, C1, C2, D, E, F og G. I æstetiske behandlinger gør man dog kun brug af BoTN og B. 
Botox forhindrer frigivelsen af signalstoffet mellem nerve og muskel, hvilket forårsager en afslapning i musklen. Dette medfører, at huden ikke kan rynke. I princippet kan alle typer rynker behandles, men afhænger af det gældende ansigts muskulatur, struktur og form.

Udover rynkebehandling anvendes botox også til behandling af øget svedtendens (hyperhidrose) - primært til hænder, fødder, armhuler og hårbund.

Behandling af botox

Behandlingsforløbet

Før behandlingen

En botox behandling forudgås altid af en forudundersøgelse ved en hudlæge, hvor man sikrer at man er sund og rask. Ved en forudundersøgelse forventningsafstemmes forløbet og hudlægen får et overblik over kundens ønsker. Ligeledes informeres man om virkningerne samt eventuelle bivirkninger ved en botox behandling.
Man har 48-timers betænkningstid, hvis behandlingen er på kosmetisk indikation. En behandling på lægelig indikation (eksempelvis behandling af øget svedproduktion), kan behandles samme dag.

Det er desuden muligt at kombinere en botox behandling med filler, laser eller andre hudforyngende behandlinger.

Personer under 18 år samt ammende kvinder behandles ikke.

Selve behandlingen

Selve behandlingen er nogenlunde smertefri.
I forbindelse med behandlingen er der mulighed for at få taget før og efterbilleder.

Efter behandlingen

Effekten indtager i løbet af 14 dage og forsvinder igen efter 3-6 måneder. Dog kan effekten variere fra person til person, hvor nogle har brug for større mængder toksin end andre, før de oplever en effekt. Der vil være nogle få personer, som ikke er modtagelige for behandlingen - formentlig fordi de har nogle antistoffer, som neutraliserer toksinets effekt.

Prisliste

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Udeblivelsesgebyr

Hvis du skulle blive forhindret i at møde til en konsultation eller en undersøgelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdag forinden, så vi har mulighed for at tilbyde tiden til en anden. 

Du vil blive opkrævet et udeblivelsesgebyr på 500 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation eller undersøgelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde. 

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Center for Hud & Laser