fbpx

Pladerig fibrin (PRF)

PRF

Pladerig fibrin (PRF)

Pladerig fibrin (PRF) er en del af dit blod og består af hele spektret af hvide blodceller, blodplader og vækstfaktorer. Fibrin er proteiner, som spiller en central rolle i sårheling.  Vækstfaktorerne spiller en væsentlig rolle i hudens regenerationsprocess. Udover at have en central rolle i sårheling, bidrager de til dannelsen af nye blodkar, hvilket fremmer tilførslen af nyt blod til slidt, ilt - og næringsfattigt væv. De deltager i celledeling og kontrolleret celledød af forskellige celletyper og stimulerer produktion af hyaluronsyre og kollagen.

Det der sker efter en skade på huden er, at der først kommer blod, så opstår en koagulering via blandt andet fibrin, som stopper blødningen. Blodplader kalder på proteiner, der stimulerer cellerne i kroppen til at producere kollagen til sårhelingen, og gennem kroppen vokser nye sunde celler i vævet. Når sårskorpen forsvinder, er der ny hud til stede. Blodpladerne indeholder også vækstfaktorer, som er proteiner, der blandt andet stimulerer cellerne i kroppen til at producere kollagen og nye blodkar. Sårhelingen og den efterfølgende process med dannelse af ny hud varer cirka 4-6 uger.
PRF anvendes inden for forskellige områder blandt andet kæbekirurgi, ortopædkirurgi, sportsmedicin, rejuvenation og dermatologi.  Tilstande der kan behandles med PRF, er blandt andet lichen sclerosus, vulvovaginal atrofi,  hårtab, ar, rynker, sår og smerter.

behandling med prf

Behandlingsforløbet

Før behandlingen

Du kan kan ikke få denne behandling, hvis du har:
- Trombocytsygdomme (sygdom i blodpladerne)
- Får blodfortyndende behandling
- Svær anæmi
- Infektion på injektionsstedet.
- Hudkræft på injektionsstedet.
- Tidligere kræftpatient

Selve behandlingen

Hudlægen eller sygeplejersken tager en blodprøve. Blodet centrifugeres og bliver derefter sprøjtet tilbage i de påvirkede områder. Risikoen for at få en allergisk reaktion forekommer ikke, da det er dit eget blod.

Behandlingen tager 30 minutter.

Efter behandlingen

Behandlingen kan give en mindre reaktion med rødme, blå mærker og/eller hævelse. Disse forsvinder efter få timer eller få dage. Når man gennemtrænger huden, er der altid risiko for infektion, men herudover ingen bivirkninger. De proteiner der produceres efter indsprøjtningen, er ikke fremmedlegemer for kroppen.

Behandlingen gentages tre gange med fire ugers intervaller. Herefter anbefales vedligeholdelsesbehandling 1-2 gange årligt.

Prisliste

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Udeblivelsesgebyr

Hvis du skulle blive forhindret i at møde til en konsultation eller en undersøgelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdag forinden, så vi har mulighed for at tilbyde tiden til en anden. 

Du vil blive opkrævet et udeblivelsesgebyr på 500 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation eller undersøgelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde. 

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Center for Hud & Laser