fbpx

Vaginal CO2 laserbehandling

Vaginal CO2 laser

Hvad er en vaginal CO2 laserbehandling?

Nogle kvinder oplever slaphed og tørhed svarende til skeden. Symptomerne kan påvirke kvindens livskvalitet og parforhold. Eksempelvis ses nedsat sexlyst og nedsat evne til at opnå orgasme. Symptomerne bliver sædvanligvis værre med alderen og ses oftest i forbindelse med menopausen.
Tilstanden kan skyldes forskellige faktorer; fødsler, mangel på hormoner eller efter kemo- og/eller stråleterapi efter kræft. 

Tilstanden kan behandles via laserbehandling, hvor man kan genoprette slimhindens fysiologiske funktion hos patienter med østrogenmangel og vaginal slimhindeatrofi.

Alle kvinder kan behandles. Det er dog vigtigt at understrege, at behandlingen kan mindske symptomer, men ikke nødvendigvis kurerer tilstanden.

Vaginal CO2 laserbehandling

Behandlingsforløbet

Før behandlingen

Behandlingen forudgås af en gynækologisk undersøgelse, hvor det sikres, at der ikke er kontraindikationer til behandlingen. Før behandlingen udfyldes et spørgeskema om livskvalitet og subjektive gener, således at effekten af behandlingerne kan følges.

Der er ingen særlige forholdsregler forud for behandlingen. Behandlingen udsættes dog, hvis man har menstruation eller underlivsinfektion. 

Selve behandlingen

Selve behandlingen varer cirka 10 minutter.
Behandlingen er som udgangspunkt ikke smertefuld, men det afhænger af den enkeltes smertetærskel. Nogle kvinder oplever lettere ubehag, mens andre er helt upåvirket.

Efter behandlingen

Den første uges tid efter behandlingen anbefales det at undgå tunge løft, motion og varme bade. Da behandlingen virker ved en stimulation af slimhinden, indsætter virkningen over 4-5 uger, og effekten er tiltagende efter hver behandling. Antallet af behandlinger afhænger af udgangspunktet og individuelle forhold som alder, slimhindetykkelse og baggrunden for symptomerne, men der anbefales 3-4 behandlinger med 4-ugers intervaller.

Da behandlingen afhjælper aldersrelaterede symptomer, vil effekten aftage i takt med den fortsatte naturlige aldringsproces. De fleste patienter har fortsat effekt af behandlingen i mindst 1 år efter behandlingen.

De fleste oplever ingen eller forbigående bivirkninger i form af hævelse eller ubehag. Generne forsvinder sædvanligvis i løbet af et par dage.

Prisliste

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Udeblivelsesgebyr

Hvis du skulle blive forhindret i at møde til en konsultation eller en undersøgelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdag forinden, så vi har mulighed for at tilbyde tiden til en anden. 

Du vil blive opkrævet et udeblivelsesgebyr på 500 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation eller undersøgelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde. 

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Center for Hud & Laser