fbpx

Kemiske peelings

kemisk peeling

Hvad er en kemisk peeling?

Ved en kemisk peeling arbejder man med forskellige syrer, som påføres huden med henblik på en hurtig, målrettet og ensartet virkning på bestemte hudlag. Syrerne løsriver proteiner i huden, som til gengæld frigiver proinflammatoriske produkter. Herfra aktiveres sårhelingsprocessen, som indebærer dannelsen af nye hudceller, kollagen og elastin.  Formålet er at opnå en reduktion i fine rynker, grove porer, pigmenteringer og hermed opnå en mere ensartet hudstruktur. Der findes forskellige typer syrer, som oftest er afledt af frugt, derfor navnet "frygtsyre". Eksempelvis kommer "glykolsyre" fra sukkerrør og "malic acid" af æbler. 
Peelings klassificeres efter, hvor dybt de kan gennemtrænge huden og bestemmes af flere faktorer - blandt andet koncentrationer og pH-værdi. Der findes overfladiske, medium samt dybe peelings. Jo dybere peeling, jo mere kraftig virkning, jo bedre resultat.  Ved en kemisk peeling arbejder man med Alpha Hyrdoxy Acids (AHA). AHA kan opdeles i flere generationer. Første generation inkluderer blandt andet glykolsyre og mandelsyre. Anden generation som kaldes Polyhydroxy Acids (PHA) inkluderer blandt andet glukonolaktan. Mens tredje generation, som kaldes Bionic PHA, inkluderer mælkesyre. Hver syre virker mod forskellige tilstande. 

behandling med en kemisk peeling

Behandlingsforløbet

Før behandlingen

En kemisk peeling forudgås altid af en forundersøgelse ved en hudlæge. Ved en forundersøgelse sikres, at man er sund og rask. Ligeledes informeres man om behandlingens virkning og bivirkninger. Det er også ved forundersøgelsen, at man forventningsstemmer forløbet, og det er her kundens ønsker og visioner inddrages. Ved behandlingen bør man ikke have make-up på. Hvis man er solbrun eller skal på solferie, udskydes behandlingen for at undgå hyperpigmenteringer.

Selve behandlingen

Huden renses grundigt. Herefter påføres den aftalte syre. Når denne har virket tilstrækkeligt (afhængigt af hvilken dybe man vil opnå), neutraliseres den med en base - det er dog ikke ved alle behandlinger der er behov for neutralisering. Afslutningsvis påsmøres en serum. For optimal effekt, bør man have en god hudpleje. Selve behandlingen foregår rimelig smertefrit. Hvis det ønskes, tages der før og efterbilleder til ens journal.

Efter behandlingen

Effekten indtræder over tid. Hvor nogle oplever et hurtigt resultat, ses det hos andre først efter flere behandlinger.  Det er derfor individuelt, hvor mange behandlinger man har brug for. Hos Center for Hud og Laser anbefales 3-4 peelings hver 3-4 uge og herefter 1-2 gange årligt som vedligeholdelse. Nogle personer skal have højere koncentrationer og måske flere lag før der opleves en synlig effekt.  I forbindelse med selve behandlingen kan der opstå rødme, svie og irritation. Disse fortager sig i løbet af få timer til et par dage. Efter behandlingen kan rødmen blive kraftigere og der kan tilkomme afskalning. I sjældne tilfælde kan der opstå hyperpigmentering og ar. Alvorlige allergiske reaktioner kan forekomme, men ses sjældent. Der ligeledes ikke rapporteret nogle kendte senfølger.
Efter behandlingen anbefales det altid at anvende solfaktor med SPF30 eller SPF50.

hos center for hud og laser

Vi tilbyder følgende kemiske peelings

 • Glykolsyre – 20 %, 35 %, 50 % & 70 %
 • Citronsyre – 30 %
 • Mandelsyre – 30 %
 • Jessner solution
 • Phenol
 • Salicylsyre – 30 %
 • Mælkesyre – 40 %
 • Tricloracetic acid (TCA) – 20, 30, 40 eller 85 %

behandlingstilstande

Kemiske peelings er målrettet følgende tilstande

 

 • Solskader (forstadier til hudkræft)
 • Pigmentforandringer
 • Rynker
 • Grove porer
 • Akne
 • Rosacea
 • Ar

Prisliste

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Udeblivelsesgebyr

Hvis du skulle blive forhindret i at møde til en konsultation eller en undersøgelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdag forinden, så vi har mulighed for at tilbyde tiden til en anden. 

Du vil blive opkrævet et udeblivelsesgebyr på 500 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation eller undersøgelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde. 

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Center for Hud & Laser