fbpx

Hårfjerning

Hvad er øget hårvækst?

Øget hårvækst, også kaldet hirsutisme, kan skyldes genetik og etnicitet, men det kan også skyldes enten forhøjet niveau af visse hormoner eller en øget følsomhed for disse hormoner. Blandt andet er PCOS/PCO, overvægt og sukkersyge tilstande der kan give øget hårvækst. For især kvinder, kan det være yderst invaliderende og social hæmmende med øget behåring - især på synlige områder.
Hårsækken er lokaliseret i læderhuden og findes ca. 1 til 5 mm under hudoverfladen. Dybden afhænger af lokalisation. Eksempelvis er hårsækkene 1 mm dybe på overlæben og 5 mm dybe i bikinilinjen. Alder, etnicitet, medicinindtag og hormoner påvirker hårvæksten.
Antallet af synlige hår afhænger af antallet af hår i vækstfasen. Jo længere vækstfasen er, jo længere bliver håret. Det er derfor, at hår på hovedet vokser længere end eksempelvis hår på benene.

Behandlingsforløbet

Før behandlingen

En hårfjerningsbehandling forudgås altid af en forundersøgelse ved en hudlæge eller sygeplejerske. Ved sådan en forundersøgelse sikres, at man er rask. Herudover gives information om nordlysens virkning og eventuelle bivirkninger.  Det er også her, man forventningsafstemmer forløbet, samt inddrager kundens ønsker og visioner. 

Det er vigtigt at man ikke er solbrun op til en behandling eller tager sydpå efter en behandling, idet risikoen for pigmenteringer øges. Af samme grund anbefales solcreme før, under og efter en laserbehandling.

Unge under 18 år behandles ikke. Der anbefales heller ikke behandling af gravide eller ammende.

Selve behandlingen

Selve behandlingen er rimelig smertefri. Nogle kan dog godt mærke lidt prikken og stikken under behandlingen.
Alt efter størrelsen af behandlingsområdet varer en behandling 10-30 minutter.

Hvis det ønskes tages der før- og efterbilleder. 

Efter behandlingen

Ved alle typer laserbehandlinger kan der forekomme rødme, hævelse, pigmentforandringer, ar og infektion. Rødme og hævelsen er forbigående og aftager i løbet af få timer til et par dage.

Prisliste

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Udeblivelsesgebyr

Hvis du skulle blive forhindret i at møde til en konsultation eller en undersøgelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdag forinden, så vi har mulighed for at tilbyde tiden til en anden. 

Du vil blive opkrævet et udeblivelsesgebyr på 500 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation eller undersøgelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde. 

Ved alle behandlinger betales et depositum på 500 kr. som fratrækkes den endelige pris.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Center for Hud & Laser